Filters

Prijskiezer

Home     Smalfilms digitaliseren
Smalfilms digitaliseren

Smalfilms digitaliseren


Heeft u ook oude smalfilms zoals Super 8 liggen?

Op deze manier kunt u oude films gemakkelijk kopiëren en bijvoorbeeld binnen uw familie verspreiden. Wat u nodig heeft is minimaal een projector, een digitale videocamera en een voor videobewerking geschikte computer.€ 14.25

Uit voorraad leverbaar. Snelle Verzending!


Smalfilms digitaliseren


  • Productinformatie

Heeft u ook oude smalfilms zoals Super 8 liggen? Komt u er niet meer toe om deze te projecteren? Dan kunt u deze digitaliseren en op dvd branden. Op deze manier kunt u oude films gemakkelijk kopiëren en bijvoorbeeld binnen uw familie verspreiden. Wat u nodig heeft is minimaal een projector, een digitale videocamera en een voor videobewerking geschikte computer. Hiermee zijn aanvaardbare resultaten te bereiken.Verwacht echter geen perfecte professionele beelden. In dit boek wordt stap voor stap uitgelegd hoe u met het gebruiksvriendelijke, Nederlandstalige programma ArcSoft ShowBiz DVD 2 de gedigitaliseerde films kunt bewerken op uw computer. Het proces begint met het opstellen van de projector en de digitale videocamera. Daarna neemt u de oude filmbeelden op met behulp van de digitale videocamera. Deze kunt u eerst opnemen of direct vastleggen op de computer. Verslechterde beelden kunt u eventueel verbeteren. Daarna monteert u onbewerkt materiaal tot videofilm. Geluidloze films kunt u voorzien van muziek of commentaar. Tenslotte legt u uw film vast op dvd. Bij het maken van een dvd kunt u zelf een menu samenstellen voor interactieve video. Op de cd-rom staan videobestanden om mee te oefenen. Met behulp van het onderdeel Quick DVD kunt u ook snel een volledige film in één keer branden op dvd zonder deze eerst te hoeven bewerken.

NBD|Biblion recensie
Een complete cursus inclusief software om smalfilm via de digitale videocamera om te zetten naar een digitaal formaat, zodat ze men ze ook op de televisie kan bekijken. Met zeer veel schermvoorbeelden en foto's wordt de lezer geinstrueerd hoe oude films te digitaliseren. De auteur geeft volop tips en een zeer duidelijke uitleg, waardoor ook een leek dit kan doen. Met behulp van de bijgeleverde software kan de opgenomen film compleet bewerkt worden. Ook wat betreft het later toe te voegen geluid wordt uitstekende uitleg gegeven. Het uiteindelijke resultaat kan dan op een dvd worden gebrand. Aangezien het aantal digitale videocamera's sterk is toegenomen en menigeen nog oude smalfilms heeft, zal dit boek zeker gretig aftrek vinden. Een inhoudsopgave, een index en een handige bijlage met 'hoe ging dat ook al weer' maken deze uitstekende cursus compleet.

(Biblion recensie, E. van der Wel)