Filters

Prijskiezer

Home     Nitty Gritty Platenwasser
Nitty Gritty Platenwasser

Nitty Gritty Platenwasser


Professionele platenreiniger met automatisch afzuigsysteem

Bij de "Nitty Gritty" wordt alle rommel doeltreffend uit de groeven gezogen waarna de plaat smeekt om direct onder de naald doorgehaald te worden.€ 499.95

Uit voorraad leverbaar. Snelle Verzending!


Nitty Gritty Platenwasser


  • Productinformatie
  • Klanten die u vooraf gingen hadden reeds ook interesse in:

Het "Lp wasapparaat" is een veelgeziene bakje met de borstels en afdruiprek. Wat uiteindelijk goed z'n werk doet en daarbij nog eens spotgoedkoop is. Toch werkt een vinylreiniger zoals de "Nitty Gritty" een stuk doeltreffender aangezien alle rommel daadwerkelijk uit de groeven wordt gezogen. Daarbij kunnen de platen tevens veel vlugger gewassen worden aangezien de plaat wordt droog gezogen. Deze methode heeft dus beduidend meer effect, zowel bij het reinigen als bij het drogen.
De Nitty Gritty heeft op het eerste oog niet veel toeters en bellen alhoewel er toch bij de fabrikant oog is voor detail. De bij ons bestelde Nitty Gritty's zijn telkens netjes en stevig verpakt. Een flesje reinigingvloeistof en een mooie borstel worden er standaard bijgeleverd. De borstel is van een doeltreffende microvezel. Reservedelen zijn voordelig en snel leverbaar.

Werkwijze
  1. De plaat gaat uit de hoes en op het draaiplateau van de Nitty Gritty. De grote platenpuck er op, een beetje vloeistof en draaien maar. Een paar rondjes om zo de vloeistof goed in de groeven te krijgen. De plaat wordt vervolgens omgedraaid en de schakelaar van de zuiger gaat aan. De Nitty Gritty maakt evenveel geluid als een handstofzuiger en dat is het natuurlijk ook min of meer. De plaat wordt stevig op de zuigmond vastgezogen en binnen enkele rondjes draaien is de groef weliswaar schoon en droog.
  2. Nu wat vloeistof op de bovenliggende plaatkant en herhaal het ritueel. Plaat weer omdraaien en zuigen maar. Het hele proces duurt amper een minuut per kant. De vinylplaat ziet er stralend schoon uit en smeekt om onder de naald doorgehaald te worden.
  3. Het mooie is dat de plaat direct op de platenspeler kan. Mijn mond viel open toen de naald in de groef liep en de muziek zonder de vervelende bijgeluiden uit de geluidkasten kwam. Ik stond versteld van het resultaat en zoals gewoonlijk dacht ik dan: Dit had ik veel eerder moeten aanschaffen! De meegeleverde borstel na afloop even tegen de zuigmond om schoon en droog te zuigen.
  4. Vanzelfsprekend krijgt de schoongewassen vinylschijf een nieuwe binnenhoes. Met een stift wordt op de binnenhoes een markering gemaakt dat de plaat een Nitty Gritty behandeling heeft gekregen. Het bijgeleverde flesje met de eigen Nitty Gritty 'Pure' vloeistof doet zijn werk overigens erg goed.
Inhoud
  • Nitty Gritty Record Master 2
  • Nitty Gritty pure vloeistof
  • Microvezel borstel