Filters

Prijskiezer

Home     Canopus ADVC55
Canopus ADVC55

Canopus ADVC55


Verlies van synchroniteit tussen audio en video zijn deze converter onbekend

De Canopus ADVC55 is een videoconverter waarmee u een analoog videosignaal zoals VHS of Hi8 omzet naar een digitaal DV-signaal. Kan gebruikt worden op zowel PC als Mac.€ 259.90

Uit voorraad leverbaar. Snelle Verzending!

Stroomadapter*


Canopus ADVC55


  • Productinformatie
  • Klanten die u vooraf gingen hadden reeds ook interesse in:

De Canopus ADVC55 is een videoconverter waarmee u een analoog videosignaal zoals VHS of Hi8 omzet naar een digitaal DV-signaal.
Bij gebruik met een computer (zowel PC als Mac) kunt u de ADVC55 gebruiken als 'breakout-box' die op een geschikte plaats naast de computer of laptop gezet kan worden met alle aansluitingen onder handbereik.

Deze converter is te gebruiken in combinatie met iedere FireWire-aansluiting en met alle software die het OHCI-protocol ondersteunt zoals GrassValley EDIUS, Sony Vegas, Pinnacle Studio, Windows MovieMaker, Magix VideoDeLuxe, Ulead MediaStudio, Apple iMovie, Adobe Premiere, enz. enz. enz. Beruchte problemen bij het digitaliseren van analoge videobanden zoals verlies van synchroniteit tussen audio en video zijn deze converter onbekend. Dit in tegenstelling tot sommige andere (veelal goedkopere) producten waarbij een verschil in synchroniteit doorgaans gratis wordt meegeleverd en voor lief moet worden genomen of wellicht niet eens wordt opgemerkt.

Een ander voordeel is dat het apparaatje gemakkelijk is mee te nemen voor gebruik 'buitenshuis', helemaal wanneer u de ADVC-55 gebruikt met een 6pin FireWire-aansluiting. De voeding wordt in dat geval betrokken uit de computer en u hebt dus geen externe voeding nodig. Een soepele FireWire-kabel wordt meegeleverd (6pin-6pin, 1.0m), waardoor de converter direct startklaar is. Wanneer u deze converter wilt aansluiten op een 9pin FireWire800-aansluiting, overweeg dan een FireWire800-adapter van Sonnet. Ook dan is geen externe voeding nodig en kunt u volstaan met de meegeleverde 6pin-6pin kabel.

Om de ADVC55 te gebruiken met een 4pin FireWire-aansluiting zijn wel een externe voeding en een 4pin-6pin kabel noodzakelijk. Deze twee zaken kunnen los worden bijgekocht of u kiest ineens voor een ADVC55 + externe voeding. Het gebruik van een eigen netvoeding is overigens voor eigen risico. Defecten of problemen ten gevolge van een 'vreemde voeding' vallen buiten de garantie! Wat niet onvermeld mag blijven dat u een ADVC55 ook prima kunt gebruiken zonder computer, bijvoorbeeld wanneer u analoge banden wilt overzetten op een DV-tape en uw camcorder geen analoge ingang heeft.

Stroomadapter
Stroom-adapter voor Canopus/Grassvalley apparaten. U heeft deze stroomadapter nodig wanneer u de converter gebruikt met de 4 pin firewire aansluiting.
Grass valley stroomadapter
Tweedehands, maar in een goed werkende staat. Dit apparaat is slechts weinig gebruikt.