Filters

Prijskiezer

Home    Boeken  Boek: Maak uw collecties digitaal
Boek: Maak uw collecties digitaal

Boek: Maak uw collecties digitaal


foto's, dia's, films, video's, cassettes en LP's

Veel mensen hebben nog oude collecties met foto's, lp's, geluidsbanden of films. Wie die gegevens voor de toekomst wil veiligstellen en toegankelijk maken, vindt in dit boek de belangrijkste stappen om zo'n collectie te digitaliseren.€ 23.95

Ruim op voorraad. Snelle Verzending!


Boek: Maak uw collecties digitaal


  • Productinformatie

Liggen bij u thuis foto's, video's, films dia's, geluidsbanden, lp's, 78-toerenplaten en muziekcassettes te verstoffen? Met de moderne apparatuur kunt u deze digitaliseren en weer tot leven wekken.
In MAAK UW COLLECTIES DIGITAAL leest u hoe u dit aanpakt, welke hardware en software u het best kunt gebruiken, hoe u alle apparatuur aansluit en ook hoe u bestanden kunt oppoetsen en bijwerken. Zodat u opnieuw kunt genieten van uw dierbare collecties en herinneringen.

Veel mensen hebben nog oude collecties met foto's, lp's, geluidsbanden of films. Wie die gegevens voor de toekomst wil veiligstellen en toegankelijk maken, vindt in dit boek de belangrijkste stappen om zo'n collectie te digitaliseren. Het eerste hoofdstuk geeft een algemeen overzicht van de beschikbare digitale opslagmogelijkheden, zoals harde schijf, geheugenstick en cd/dvd. Daarna komen de verschillende media aan bod, van geluid (bandrecorder, 8-track, platenspeler), via tekst (historische documenten), foto's en dia's tot video en film (8mm). Steeds wordt eerst de benodigde apparatuur besproken (voor geluid bijvoorbeeld de aanschaf en het inbouwen van een geluidskaart), gevolgd door de beschikbare software en technieken voor het maken van digitale opnamen. Ook is er aandacht voor het organiseren van een digitale fotocollectie met behulp van trefwoorden en het professioneel laten digitaliseren van (vaak kwetsbare) films op 8mm-formaat. De tekst is toegankelijk geschreven en voorzien van een groot aantal verhelderende illustraties en schermafbeeldingen in kleur. Met verklarende woordenlijst.