Platen en Cassettes op cd zetten


Platen en Cassettes op cd zetten
Digitaliseren van uw analoge audiodragers

Onder de noemer: analoge audiodragers, vinden we vooral de groep van Lp's terug, die echter een zeer lange periode dominerend was, maar daarbij mogen we absoluut de vele audiocassettes niet uit het oog verliezen. Beiden roepen voor velen dan ook leuke herinneringen op, die zeker niet verloren mogen gaan.
digitaliseren muziekcassettes naar laptop
Thans is deze functie geheel overgenomen door de compact disc. Tallozen bezitten echter nog steeds een meer of minder grote verzameling platen en cassettes. Het is mogelijk deze platen over te zetten op CD.

Om een Lp te kunnen digitaliseren zijn enkele hulpmiddelen nodig. In de eerste plaats is er een apparaatje nodig om de platenspeler te kunnen aansluiten op de computer. In de tweede plaats is er software nodig om één of meer nummers van de Lp of muziekcassette op CD of vaste schijf te zetten in een geschikt bestandsformaat en waarmee het vastgelegde bestand bewerkt kan worden om storende bijgeluiden zoveel mogelijk weg te halen.


Contour LP

Daarbij zit eveneens de nodige Software inbegrepen. Bovenstaand audio systeem voor het digitaliseren van uw Lp's & Muziekcassettes kunt u hier vinden.
Al de nodige informatie kunt u reeds terugvinden in de snelcursus "Platen en cassettes op CD". Surf tevens ook eens in onze winkel onder de noemer: "digitaliseren, audio".
Uw lp's en cassettebandjes op cd